Soms kan storing dat wordt gegenereerd vanuit het motorcompartiment van een tractor of auto erg moeilijk te traceren zijn. Een van de beste manieren is met het gebruik van een RF Sniffer of te wel storingsdetector maar die kunnen aardig in de prijzen lopen.  Hier is een eenvoudige manier die je zelf snel en gemakkelijk kan maken zo als hieronder beschreven.

CONSTRUCTIE:

1. Gebruik een lengte van 50 cm van RG 58 of RG 213 De 50 cm lengte moet voldoende lengte bieden om alle benodigde gebieden te kunnen bereiken.

2. Soldeer aan het ene uiteinde een PL-259-connector.

3. Aan de andere kant trim terug 30,5 cm van de buitenste rubberen bekleding en het schild. Hierdoor komt 30,5 cm schuim bloot te liggen.

4. Knip 25,5 cm van het schuim af, waardoor de middelste streng bloot komt te liggen.

5. Draai de strengen van de draad samen om een strakkere draad te vormen.

6. Gebruik een bezemsteel of een ronde buis van vergelijkbare grootte en wikkel de blootgestelde draad rond het handvat en vorm twee lussen.

7. Draai de overtollige draad strak terug rond het begin van de draad, om te voorkomen dat lussen ongedaan worden gemaakt.

8. Verwijder de bezemgreep van de wikkelingen.

9. Spreid de lussen uit elkaar zodat ze elkaar niet raken.

10. De bouw van RF Sniffer is nu voltooid.

Een meer verbeterde versie die de meeste interferentie of straling van coaxlijn elimineert, kan worden geconstrueerd door een weerstand van 5 of 10 watt, 50 ohm in lijn toe te voegen en het andere uiteinde aan de coaxschild te solderen, zoals hieronder weergegeven.

1. Verbind het uiteinde van de coax met de PL-259-connector met de radio.

2. Zet de radio aan op am en het volume staat voldoende omhoog om het geluid te kunnen horen wanneer u zich buiten het voertuig bevindt.

3. Start en laat de motor van het voertuig draaien.

4. Beweeg het lusuiteinde van de coax rond het motorcompartiment, over motoren, enz., voorzichtig zijn om niets aan te raken. LET OP: Wees voorzichtig rond ventilatormotoren om ventilatorbladen te vermijden.

5. Wanneer het geluidsniveau toeneemt, is het item dat de lus voorbij is het deel dat het geluid veroorzaakt dat wordt gegenereerd.

6. Dit onderdeel kan nodig zijn om te worden gefilterd, geaard of afgeschermd (afhankelijk van het onderdeel) om het geluidsprobleem te verhelpen.

7. Herhaal het proces om alle geluidsbronnen te lokaliseren.  

De storing kan b.v. komen van de ontsteking of bougie kop/kabel de laatste 2 zijn er in een speciale ontstoorde versie te verkrijgen komt de storing van de bobine dan wordt daar vaak en condensator op gezet. Bij dieselmotoren komt minder vaak storing voor.