Hoe kom je zo verzot op cb of op het zo genaamde 11 meter bandje , nou dat gaat ver terug toen ik 14 was reed ik mee met vracht wagen chauffeurs  en ik ga hem niet noemen had en bakje weg gestopt achter de asbak die moest er helemaal uit dan kon je bij de mike en omgebouwde radio antenne om niet op te vallen daar was ie am 12 kanalen ik riep breaky breaky en er kwam iemand terug ik durfde gelijk niks meer te zeggen. Maar de chauffeur zei dan moet je niet roepen nu moet je praten dus maar gedaan op later moest ie zeggen stop nu maar anders wordt ie te warm. Paar jaar later werd het (legaal) als je maar 35 gulden betaalde voor een van deze dingen.  ( de eerste heb ik niet meer)

Machtiging 82 -83

Mijn eerste 22 kanalen fm bakkie majoor 3000 voeding erbij en een DV 27 op zolder op een oud bed met spiraalmatras. En in die tijd werd vossen jachten heel populair dus mee rijden was leuk maar niet wat ik zocht. Ik dacht dat kan sneller en beter dus naar Rotterdam met een maat naar de auto markt ik was 17 had nog nooit auto gereden. Hij zei die Daf 44 das makkelijk kan iedereen in rijden zo gezegd zo gedaan 250 gulden en hij was van mij met de eerste rijles gratis van uit Rotje knor naar Zeeland thuis gekomen DV 27 op het dak en ja de politie was ook 2 weken later ook aan het vossen jagen op een donker groene Daf met DV op het dak 2 weken later was ik hem dus ook kwijt om 3.00 uur s’ nachts ergens in de polder.

Hier mocht nog wel mijn bak en de antenne eruit en eraf halen maar afstand teken van de auto en die werd verbeurd verklaard maar ja we gaan wel verder want het virus zit al diep. Dus eerst maar eens QSL kaartje tekenen en bij de plaatselijke boek handel af laten drukken.  De Piggelmee was geboren maar goed die spriet op zolder was niet alles maar één buiten wou die ouwe niet dus kwam ik op het idee als ie naar zijn werk is zet ik gewoon die shake spear ½ golf op de schoorsteen. Zo gezegd zo gedaan duurde 3 weken voor hij het zag en toen zou ie er af moeten nou das nooit gebeurd er kwam stiekem een grotere op 5/8 golf ,liniartje erbij om over de buurman te komen maar na 23.00 uur werd het rustig op het bandje.

Zodra de tv klaar was dacht ik, waar is iedereen na een beetje na vragen bij het plaatselijke clubje kwam ik er achter boven kanalen kelder kanalen bandje hoger. USB …man wist ik veel en na een beetje rond kijken kwam ik een Formac 120 tegen, AM / FM  en kanalen genoeg. Maar ik hoorde dat ze met Italië en America zaten te tokkelen. En die hoorde ik niet ook s’ nachts om 2 uur niet wel wat rare herrie op de boven kanalen. Maar ik kon er geen touw aan vast knopen toen dacht ik oké wat was dat ook alweer met USB zoeken en nog eens zoeken

Zodra de tv klaar was dacht ik, waar is iedereen na een beetje na vragen bij het plaatselijke clubje kwam ik er achter boven kanalen kelder kanalen bandje hoger. USB …man wist ik veel na een beetje rond kijken,n kwam ik een Formac 120 tegen, AM / FM  en kanalen genoeg. Maar ik hoorde dat ze met Italië en America zaten te tokkelen. En die hoorde ik niet ook s’ nachts om 2 uur niet wel wat rare herrie op de boven kanalen. Maar ik kon er geen touw aan vast knopen toen dacht ik oké wat was dat ook alweer met USB zoeken en nog eens zoeken.

Toen kwam ik een multi mode 2 van Ham tegen geen wonder dat ie er van af wou maar wist ik veel ik dacht eindelijk USB maar modulatie was knudde. Dus toen ontdekte ik de voor versterkte tafel microfoon. Eerst een Ham big puncher maar dat was het ook niet, weer op zoek. Iemand had een turner expander 500 maar die wou ook van zijn president Jackson af het hele spul maar gekocht en vandaar ging het balletje rollen (heb allebei nog werkend in bezit) daar moest nog een Zetagi bv 131 achter natuurlijk maar inmiddels zat ik op de vaart bakkie mee aan boord en de afstraling van het water ontdekt storen op de radar en zo maar veel stations gewerkt 6 jaar daar na van af de boot 15 jaar op de vrachtwagen met de Jackson nu om een heel lang verhaal kort te maken weer 20 jaar later na babbelrondes ,richt antennes ,field-trips ,meet and greets ,zelfbouw dingetjes ben ik er nog steeds wel weer met ander apparatuur maar dat blijft nog steeds veranderen .

73

19DCG001 – Jaap