De Babbelronde is een ronde voor iedereen die geïnteresseerd is in communicatie. De ronde leiders zijn Jaap en Hans en ze zijn beide lid van de Dutch CB Group. De ronde zal 1x per maand worden gehouden op onze TeamSpeak server. de Babbelserver.

Jaap en Hans gaan starten in 2024, en dan elke 1e zondag van de nieuwe maand. Dat geeft ze nog voldoende de tijd om het e.e.a. voor te bereiden. Uit betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat het bekende “Feitje van Jaap” weer terug komt. En waar Hans mee gaat komen gaan we moeten afwachten.

Digitaal

De keuze om voorlopig alleen TeamSpeak te gebruiken komt omdat we nu eenmaal niet iedereen kunnen horen op de 27Mhz. En het gedoe met gateways willen we eigenlijk niet meer. Het kost veel tijd en geld om het allemaal in de lucht te houden. Maar zeg nooit nooit, je weet nooit hoe een koe een haas vangt. TeamSpeak is voor iedereen met een computer toegankelijk en kost je als gebruiker geen cent. Wil je met je GSM of tablet deelnemen dan kun je voor een paar centen de App downloaden in de desbetreffende stores.

De ronde zal voor iedereen toegankelijk zijn en lid zijn van de Dutch CB Group is geen verplichting.

Tijdens het rondje krijgt uiteraard iedereen het woord als hij of zij dat wil uiteraard. En na de ronde is er nog de mogelijkheid om met elkaar een leuk praatje te maken.

Stukje geschiedenis

De babbelronde is in 2012 geboren en werden door Jaap en Pascal gemanaged. Dit omdat er in de provincie Zeeland ronde was weggevallen. Het begin was zwaar en ongemakkelijk, want met 7 in melders via de 27Mhz ga je het niet redden. Dus al snel werden er koppelingen gemaakt met het internet. Eerst met Free Radio Netwerk en later ook met TeamSpeak… En nog later met gateways waar een 27mc zender aan gekoppeld was in diverse provincies.

Uit de oude Doos…..

En er kwam meer animo voor de ronde, al was het wel hard werken destijds. Het overzicht was soms lastig te overzien door alle koppelingen die er waren. De ronde was voorzien van de nodige info aangaande de hobby, maar ook andere items kwamen voorbij op de agenda. Het nieuws uit Zeeland, de mop van de week en het weerbericht. Tja, doe wat toch?

Met gemiddeld 50 in melders waren superblij en al snel kwam er ook een “meet and greet“. Leuk om elkaar eens de hand te schudden, en eens een praatje face to face te kunnen maken. Supergaaf natuurlijk, en ook dat de deelnemers de moeite namen om een flink eindje te rijden.

Je kon zelfs een prijsje winnen als je het geluid kon raden…..

In 2015 het einde

Maar in 2015 kwam er na 100 rondes een einde aan de Babbelronde op de woensdagavond. Sommige dingen heb je nu eenmaal niet in de hand helaas. Maar wel kijken we lachend terug op die mooie jaren die we hebben beleefd. En dat dankzij al die stations die meededen aan de BB ronde.

Maar nu anno 2024 met de nieuwe rondes in het vooruitzicht wordt het misschien weer net zo gezellig.